Actueel / dagboek

Introductie

Op deze pagina is te zien waar ik op dit moment mee bezig ben. Zodra een item af is verhuist deze naar de betreffende pagina. Telkens als ik nieuws maak of aanschaf laat ik het hier zien.

De wielen...

The new wheels (ATS) for the 1972 VW Beetle. Er zijn onderdelen waar je van denkt, daar moet ik het juiste type voor nemen. Hier naast zie je een setje echte klasiekers. De wielen aan de voorzijde zijn 15 x 7J, achter 15 x 9J. De velgen zijn originele ATS velgen. De voorvelgen zijn wat aangetast door pekel, plan is om het gedeelte wat nu aluminium kleurig is te polijsten en wat geel en zwart is opnieuw zwart te spuiten. Maar deze velgen bezorgen me weer meer werk. Aan de voorzijde heb ik een totale breedte van 1580 mm en de totale spatbord breedte is 1530. Dus de banden steken 25 mm aan elke kant buiten de spatborden. Achter is het de breedte 1720 mm en de totale spatbordbreedte 1660, oftewel de wielen steken 30 mm aan beide kanten uit.

De stoelen...

The new seat frame for the 1972 VW Beetle. Hier is het frame van een van de voorstoelen te zien. Het geheel is gemaakt van CV pijp en wat verbindingsstrippen / plaatjes. Het verstel mechanisme van de stoelen heb ik nagemaakt van het origineel zodat ik de stoelen kan wisselen met de originele als ze bij de APK moeilijk doen.
De stoel is kantelbaar.

The new seat frame with foam for the 1972 VW Beetle. Hier ben ik het schuimrubber aan het passen. Onder elk stuk schuimrubber zit een multiplex plaat. Elk stuk schuimrubber wordt apart bekleed met een bepaalde kleur stof. (Groen, Geel, Rood of Blauw.)
De zijdelingse steunen bekleed ik ook. Zoals een luxe bekleding van een rolbar.
De hoofdsteun is verstelbaar in hoogte. Dit is gedaan omdat ik erachter kwam dat de stoel niet kon kantelen. De hoofdsteun kwam in zijn originele positie tegen het dak tijdens het kantelen.

The new seat colors for the 1972 VW Beetle. Klik voor grotere afbeelding. Niet schrikken, dit zijn ongeveer de kleuren van de bekleding.

The rear seat frame for the 1972 VW Beetle. Het subframe en het frame voor de achterstoel is gereed. Subframe wordt gemonteerd op de bevestigings punten van de horizontale steun die normaal onder de achterbank zit en de bevestigingen van de achter gordels. Het frame voor de stoel is gemaakt van 22mm CV pijp en stripjes staal van 4 x 20 mm.

The rear seat frame with the amplifiers for the 1972 VW Beetle. Op de foto zijn de (gele) afdekplaten te zien met daarop de versterkers voor de boombox. De twee zwarte "gaten" naast de versterkers zijn de bevestigings punten voor de 3 punts race gordels.

De twingo look...

The Twingo Look... Ik heb altijd de spiegels op een kever lelijk gevonden. De Cal-look spiegels zijn leuk maar niet op een Baja. De Baby-turbo's zijn redelijk maar de manier van bevestigen vind ik niks. De mooiste spiegel zat op het proto-type van de New Beetle (De ronde spiegels) maar helaas zit op de echte New Beetle een Golf achtige spiegel.
Na lang zoeken heb ik een alternatief gevonden. Een mooie ronde vorm, groter dan een standaard spiegel en als bonus elektrisch bedienbaar. De spiegels zijn van een 2004 Renault Twingo.

Renault Twingo mirrors on the 1972 VW Beetle. Maar daarvoor moest ik wel twee adapters maken om de spiegels te kunnen monteren. Na het eerste proto-type te kort te hebben afgezaagd heb ik een tweede proto-type gemaakt. Helaas ligt het draaipunt van de Twingo spiegels niet in een horizontaal vlak met als gevolg dat de spiegels naar beneden hingen. Maar het derde proto-type was perfect.

The brackets to install the Renault Twingo mirrors on the 1972 VW Beetle. Op de foto zijn alle losse onderdelen te zien. Rechts de adapter in twee delen klaar voor gebruik. Het vorkje is de borg van de originele spiegel en schuift in de adapter om de spiegel vast te zetten. Met het stukje staaf kan je de vork er weer uit trekken.
Ik maak nog een klein pennetje in het bevestiging gedeelte van de adaptor om ongewenst draaien te voorkomen. De spiegel zit op de plek van de originele spiegel.
Bijgewerkt: 2011-07-07 20:57:53