English Nederlands Deutsch Richard Lagendijk CommodoreInfoPage - YouTube mos6502 - Twitter

Het interieur

Introductie

The new steering wheel for the 1972 VW Beetle. Bij de meeste baja's is het interieur niet zo speciaal. Maar ik wil er toch wat meer van maken. De deurpanelen en het dashboard worden bekleed met vinyl. Het thema wordt zon, strand en palmen. Verder is er een redelijke audio installatie gepland. De woofers worden behoorlijk groot en daardoor zal er slechts 1 zitplaats achterin komen. Behalve de snelheidsmeter en een paar schakelaars zal er alleen een toerenteller worden toegevoegd aan het dashboard. De stoelen worden iets aparts...

Voor de winterperiode staat het interieur gepland. Ik heb totaal geen ervaring met bekleden met stof maar ik ga het proberen.
Het stuur had ik al, het heeft de "United colors of Benneton" en dat worden de kleuren van het interrieur.

Ontwerp

CAD design for the interior for the 1972 VW Beetle. In AutoCad heb ik het ontwerp uitgewerkt. Kan nog niet beslissen of ik ga voor een ondergaande zon (rood) of een opkomende zon (geel). Intussen alweer het ontwerp aangepast zodat de zonnestraal doorloopt over het linkerpaneel.

Wooden parts for the interior for the 1972 VW Beetle. Bezig met het uitzagen van alle onderdelen. De bedoeling is dat het deurpaneel wordt bekleed met een dun laagje schuimrubber met daaroverheen een blauwe stof. De palmboom onderdelen ga ik voorzien van slagmoertjes en daarna plak ik er de stof rondom heen. Als ik de onderdelen monteer zakken ze als het ware weg in het schuim op het paneel.
Het zelfde geldt voor het dashbord paneel.

Covering the wooden parts with vinyl for the interior for the 1972 VW Beetle. Ik heb eerst nieuwe achterplaten gemaakt van 4 mm hardboard. Daarna alle vormpjes uitgezaagd uit 6 mm multiplex. Alle vormpjes zijn voorzien van inslag moeren voor de bevestiging vanaf de achterzijde. Daarna alles van een laagje verf voorzien als bescherming tegen vocht.

All the parts for the interior for the 1972 VW Beetle. In totaal heb ik 57 vormpjes gemaakt voor de panelen.

The new door-panels for the 1972 VW Beetle. Hier is het eindresultaat zien. De palmboom op de achter panelen staat wat naar een kant omdat de "boom box" gedeeltelijk voor het paneel komt.

The new dash for the 972 VW Beetle. Ook het dashboard wordt op dezelfde manier bekleed. Waar ik ook naar toe gaat het is altijd een "Run to the Sun".
Alle schakelaars zijn verplaatst naar waar vroeger de asbak zat.

De Boom box...

The wooden parts for the boom-box. Een leuk stukje muziek is altijd gezellig. In mijn baja wordt het wat anders dan in mijn dagelijkse auto.
Geen plek voor een radio / cd speler. Ik kies voor een mp3 speler in een houder bij de versnellingspook.

Assembling the wooden parts of the boom-box. Gebruikte materialen zijn 18mm MDF voor de panelen, schroeven en constructie lijm.
Na het uitzagen heb ik alle delen met een bovenfrees precies op maat gemaakt. Daarna de stukken in elkaar gelijmt en geschroefd.

Painting the boom-box. Bijna klaar, alles geverfd voor bescherming tegen vocht. De woofer ruimte wordt nog gevuld met deming materiaal. De midden en hoge tonen speakers zijn gescheiden in twee aparte ruimtes.

The finished 2000 watts boom box. Een kever is niet echt ruim en ik wil geen gebruik maken van de deurpanelen voor de speakers. Ik heb gekozen om slechts 1 stoel achterin te zetten en deze te omhullen met de speakers. Het resultaat zie je hiernaast. De box komt in de kattenbak van de kever.

Monstertach

The 5 inch monster-tach for in the 1972 VW Beetle. Ik wilde altijd zo'n enorme toerenteller. (Monster Tach) En hij is binnengekomen vanuit de USA. Diameter is 127 mm. De plek wordt waarschijnlijk onder het dashbord, zeg maar onder de asbak.
De 10.000 toeren is wat overdreven maar staat wel leuk.
Bijgewerkt: 2011-07-07 20:57:35