De Baja kit

Introductie

The Baja-kit for the 1972 VW Beetle. Doordat ik het blad dune buggies and Hot VW's las zag ik vaak de advertenties van Johnny Speed & Chrome. De prijzen van de onderdelen die ik nodig had waren stukken lager dan in Nederland.
Na het bestellen kreeg ik na een week een telefoontje van de duane in Nederland. De vraag was wat ik met een stinger moest. Als je niet weet dat dit ook een naam is van een uitlaat i.p.v. een raket wapen wordt je misschien voorzichtig.

Maar het hele USA avontuur liep toch wat anders dan ik had gedacht. Ik moest nog BTW betalen, invoerrechten, huur van een duane loods (???), telefoon kosten, administratie kosten en ook nog het vervoer vanaf Schiphol naar mijn huis. Na alles te hebben uitgerekent kwam ik op hetzelfde bedrag uit als de onderdelen in Nederland, maar het was wel een leuke ervaring.

Het grote moment het afzagen van de neus. Het was een voordeel dat de originele neus eraf moest, deze was totaal doorgerot. Daarna de spatborden, kofferkap en de neus passen.

The Baja-kit (rear) for the 1972 VW Beetle. Achter "scoop" en spatborden passen. Ook is het opgeknapte motorblok te zien.

The Baja-kit (front) for the 1972 VW Beetle. De voorkant is gereed. Spatborden pasten totaal niet. Koplamp gaten zijn gemaakt.
Voor wie goed naar de foto kijkt ziet een 75 mm body lift kit zitten.

The 1972 VW Beetle on a truck. Helaas heb ik niet meer de beschikking over de stalling. Op de foto komt de kever naar mijn huis vanuit de stalling.
Ik moet het nu doen met een garage. Maar er is een voordeel, de garage staat naast mijn huis. Ik ben begonnen met het opruimen van de garage, ik heb twee volle tandem aanhagers vol troep weggebracht naar de stort. De garage is voorzien van een geheel nieuwe elektrische installatie. Ik ontdekte tijdens het vervangen van de elektra dat de bestaande geaarde stopcontacten maar met twee draadjes waren aangesloten.
Bijgewerkt: 2011-07-07 20:56:35